matek-wigyorival.hu

Tartalom:

Hírek

Bemutatkozás

Fontos tudnivalók

Árlista - Kapcsolat

"Órarend"

Segédanyagok

Online oktatás

Gondolatok - matematikáról, tanításról, miegymásról...

Vendégkönyv - rólam írtátok

Feliratkozás hírlevélre

Matek-Wigyorival
Gondolatok matematikáról, tanításról, miegymásról

Ezen az oldalon szeretném megosztani a matematika tanítás kapcsán felmerült gondolataimat veletek. Hozzáteszem, sok dologgal vitába lehet szállni, a leírtak a személyes tapasztalataim alapján kialakított véleményem, teljesen rendszertelenül, ötletszerűen.

- 2021.08.11. Közeledik a pótvizsgaidőszak.Felmerült, hogy segítenem kell egy diáknak. Nem vagyok iskolában tanító tanár, nem szembesülök naponta a követelményekkel. Körülnéztem a neten, hátha találok feladatsorokat...Nos, azt tapasztaltam, hogy igen nehéz levadászni innen-onnan bármilyen feladatsort. Nem is értem... A felvételi és érettségi közpopnti feladatsorokon kívül alig találtam bármit. Nem az lenne a cél, hogy megértessük a diákkal a matekot? Ha önállóan szeretnének tanulni, gyakorolni, ehhez miért nincs segítség a neten??? Most, amikor a Covid miatt amúgy is online "oktatás" folyt. Úgyhogy ezúton is kérek minden diákomat vagy esetleg kollegát, hogy ha bármilyen matek feladatsor a kezébe kerül, legyen szíves, és küldje el nekem lefotózva a wigyori@matek-wigyorival.hu címre! Köszönöm.

- 2021.07.15. Napok óta ezen röhögök... Muszáj megosztanom veletek:
poén

- 2021.06.15. Újabbb két tanítványom tett sikeres matek érettségi vizsgát. Gratulálok innen is Kittynek és Lucának! Ilyenkor látom, hogy érdemes tanítanom! Köszönöm nektek az egész évi munkát!

- 2021.01.29. Eljött az a pont, ahol nem tudom türtőztetni a kiakadásomat! Úgy tűnik, nem csak az érettségi feladatsorok között vannak hírhedten szivatós évjáratok! Szembesülhettem vele, hogy az idei 4. osztályos(!!!) felvételi szivatásban felveszi a versenyt 1-2 durvább érettségi feladatsorral! Számomra teljesen érthetetlen egyébként is, hogy 10 éves gyerekeket miért kell kitenni vizsgahelyzetnek, annak minden negatív velejárójával együtt... Több 4. osztályos tanulóm van, akikkel hosszú hónapok óta rágjuk magunkat keresztül az elmúlt évek feladatsorain, de ennyire nehezen megérthető feladatokkal nem találkoztam. Úgy gondolom, az, hogy egy gyerektől tudást követelünk az egy dolog, de az, hogy szándékosan állítunk elé olyan kihívást, amely meghaladja a tudását az kegyetlenség. És alapvetően ezt a rideg kegyetlenséget érzem az egész idei feladatsorból. Hamarosan feltöltöm a részletesebb véleményem is, azok számára, akik valamilyen formában érdekeltek voltak.

- Alapvetően lázadó beállítottságú ember vagyok. A matek tanítás egyik szépsége, hogy ilyen módon is szembefordulhatok a hatalommal. A hatalomnak ugyanis nem kellenek a túl okos emberek!

- 2020. 05. 29. - Érettségire felkészített tanítványok / leérettségizett tanítványok: 5/5!!!! Köszönöm nektek, hogy megerősítettétek bennem, hogy jó úton járok! :)

Partnerek:

freedom-photo.hu

moneyforplaying

risingphoenix.hu